След проведената встъпителна пресконференция по проекта за  изграждане на нова

...
След проведената встъпителна пресконференция по проекта за  изграждане на нова
Коментари Харесай

Двудневен семинар за енергийната ефективност и възобновяемата енергия се проведе в Ямбол

След извършената встъпителна конференция по плана за  изграждане на нова апаратура за потребление на геотермална сила в постройките на Детска градина „ Слънце “ Община Ямбол беше хазаин и на двудневен семинар с присъединяване на задграничния сътрудник от Кралство Норвегия.

На първия ден Андерс Столан, ръководител на IDN Research, показа съответни образци и положителни практики в областта на енергийната успеваемост и възобновимата сила. Представители на Община Ямбол, шефове на учебни заведения, детски градини и обществени институции научиха повече за потреблението на геотермална сила и по какъв начин тя може да се трансформира в главен източник за отопление и изстудяване на общински здания.

На идващия ден заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, екипът за ръководство на плана и Андерс Столан посетиха обекта на намеса по плана – Детска градина „ Слънце “. Те разискаха на място съответните ограничения, които е заложено да бъдат изпълнени.

Досега пространствата, които са с обща повърхност над 8 900 квадратни метра, през зимата са се отоплявали с природен газ, а през лятото са употребявани климатици за изстудяване. Изграждането на новата апаратура ще способства доста за пониженото ползване на сила, както и за възстановяване на битовите условия в постройките.

В рамките на плана е планувано и посещаване на специалисти от Община Ямбол в Кралство Норвегия за присъединяване в уъркшоп с практическа устременост за обмяна на опит, познания и най-хубави практики в посочената област.

Стойността на план „ Изграждане на нова апаратура за потребление на геотермална сила за отопление и изстудяване в постройките на Детска градина „ Слънце ”, гр. Ямбол ” възлиза на 812 860,86 лв., от които 734 000 лв. са безплатна финансова помощ и 78 860,86 лв. съфинансиране, а продължителността му е 18 месеца.

Проектът е финансиран по Договор за БФП BGENERGY-1.002-0002-C01 по Програма „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност ”, финансирана от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП и Норвегия за интервала 2014-2021 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР